Makinat nga ‘Corvette’ që çdokush do të dëshironte t’i voziste

15:28 | 13 Mars 2019

Nisja e Corvette nuk ishte e vrullshme. Jodomosdoshmërisht mund të thuhet se nuk kishte shitje të mëdha, transmeton lajmi.net.

Megjithatë, në vitin 1953, një inxhinier i stërvitur në Belgjikë dhe i arsimuar me emrin Zora Arkus-Duntov u fut në ‘Corvette’ dhe bëri gjithçka që mund të përfshihej në projekt.

Duntov shkroi manifestin legjendar “Mendimet që u përkasin të rinjve, Hot Rodders dhe Chevrolet” dhe e dërgoi atë në Drejtorinë e Kërkimit dhe Zhvillimit të Divizionit Chevrolet.

Nëpërmjet pasionit, guximit dhe kuptimit të nxehtësisë së përzier me një instikt, Duntov bindi Chevrolet për të mbajtur jo vetëm Corvette, por për të lansuar një V8 makinë në vitin 1955. Më pas, në vitin 1956 ai u emërua drejtor i dizajnit dhe zhvillimit të makinave me performancë të lartë për Chevrolet në vitin 1956.

Influenca e tij u vërejt përgjatë viteve, me makina të jashtëzakonshme si në përformancë, ashtu edhe në dizajn.

Ndiqini disa prej tyre, të cilave nuk do iu thonim ‘jo’ në vozitje as ditëve të sotme.

Corvette C1

Corvette Grand Sport

Corvette L88

Corvette Reynolds

Corvette Calloway Sledgehammer

Any C7 Corvette

/Lajmi.net/