Mahnituni me ujëvarën më të lartë të botës, ndërtuar në qiellgërvishtës

21:39 | 9 Gusht 2018

Banorët e qytetit perëndimor Guizhiou të Kinës kanë mbetur të mahnitur nga ujërave gjigante artificiale që bie nga më shumë se 100 metra nga anash një qiellgërvishtëse.

Ndërtesa Liebian ka një nga ujëvarat më të mëdha në botë dhe pamja duket tërësisht mahnitëse.

Nuk është vetëm pamja këtu.

Në pjesën e poshtme ka një rezervuar të madh që përmban disa pompa të rënda që pompojnë ujin nga burimi deri në anën e qiellgërvishtëses së lartë 108 metra, ku ajo menjëherë bie poshtë rrugës.

Kjo ujëvarë nuk rrjedh vazhdimisht.

Uji lëshohet vetëm në raste speciale dhe zgjat 20 minuta.