“Lista e zezë” e Trump e detyron Google që të kufizojë përdorimin e Android nga Huawei

10:02 | 20 Maj 2019

Google ka shpjeguar vendimin duke thënë se është duke respektuar rendin dhe duke shqyrtuar implikimet”.

Google ka ndaluar krijuesin e dytë më të madh në botë, Huawei, nga disa përditësime në sistemin operativ Android, duke i dhënë një goditje kompanisë kineze.

Hartat e reja të telefonave inteligjentë Huawei do të humbasin aksesin në disa aplikacione të Google, raporton “Bbc”, transmeton lajmi.net.

Ky veprim vjen pasi administrata Trump shtoi Huawei në një listë të kompanive që firmat amerikane nuk mund të tregtojnë nëse nuk kanë licencë.

Google tha se ishte “duke respektuar rendin dhe duke shqyrtuar implikimet”.

Huawei nuk pranoi të komentojë. /Lajmi.net/