Të Infektuar: 1147

Të Shëruar: 874

Të Vdekur: 30

Ky është qyteti spanjoll që nuk e ka asnjë rast me koronavirus

20:38 | 4 Prill 2020

Një qytet në Spanjë që u nda nga pjesa tjetër e botës në përpjekje për të trajtuar koronavirusin nuk ka regjistruar asnjë rast të vetëm midis banorëve të tij.

Zahara de la Sierra ulet lart mbi fshatin Andaluzian në Spanjën Jugore, transmeton lajmi.net.

Asnjë rast i vetëm i Covid-19 nuk është regjistruar në mesin e 1.400 banorëve të Zahara, më shumë se dy javë pasi qyteti u ndërpre. Dy burra të veshur me veshje mbrojtëse të përdorura normalisht për spërkatjen e ullishteve, lajnë çdo automjet që hyn me zbardhues dhe ujë.

Pika e kontrollit në një rrugë në qytet që mbetet e hapur është administruar nga një oficer i vetëm policie. Masat e tjera sanitare të paraqitura në qytet përfshijnë procedurat e dezinfektimit.

Çdo të hënë dhe të enjte në orën 5:30 pasdite rreth 10 njerëz dezinfektojnë qytetin, rrugët, dhe shtëpitë e jashtme të Zahara de la Sierra. /Lajmi.net/