Kufjet që u ndihmojnë grave të mbesin shtatzënë

Inxhinierët kanë krijuar disa kufje për të cilat thonë se mund t’u ndihmojnë grave që të mbesin shtatzënë.

Auto & Tek

06/08/2015 09:43

Të njohura si Yono, këto kufje që vendosen në brendësi të veshit janë të dizajnuara për t’i ndjekur ciklet e ovulacionit, në mënyrë që gratë të mund të ‘zbulojnë’ kur ato janë më pjellore.

Krijuesit e këtyre kufjeve thonë se pajisja është më e saktë dhe më e përshtatshme se të gjitha sistemet ekzistuese që ndjekin ovulacionin, transmeton Lajmi.net.

Pajisja e Yono mund të monitorojë temperaturën trupore të një gruaje, e cila rritet dukshëm në ditët kur një grua është më pjellore.

Termometra të tillë janë të gatshëm, por ata duket se nuk janë shumë të saktë dhe të bindshëm. Pajisja e Yono në anën tjetër, matë temperaturën e trupit rreth 70 herë çdo natë.

Më pas këto kufje përdorin Bluetooth për të dërguar të dhëna në aplikacionin e Yono në mëngjes, që analizon të dhënat dhe i pasqyron ato më pas në mënyrë ideale për fertilitet.

Këto kufje u krijuan nga Vanessa Xi, një e diplomuar në Universitetin Stanford. (Lajmi.net)

2B219CFE00000578-3186497-The_Yono_in_ear_device_measures_a_woman_s_temperature_up_to_70_t-a-66_1438815422526 2B219D0200000578-0-image-a-62_1438815298314