Kufij të çuditshëm që ndajnë shtete

Mënyra të çuditshme për përcaktimin e territorit të tyre.

Fun

30/05/2019 15:04

Për shumë shtete vija kufitare është e shenjtë, e disa prej tyre kanë ndërtuar e po ndërtojnë mure për të pasur një kontroll sa më të mirë të tyre.

Por në disa shtete të tjera si vijë kufitare janë vetëm disa shenja simbolike, mjafton të kalosh nga një anë e rrugës në tjetrën dhe ke ndryshuar shtet. Ndërsa në shtete të tjera vija kufitare është krijuar nga vetë natyra, transmeton “Tch”.

Më poshtë keni disa prej ndarjeve më të çuditshme të kufijve, se si njerëzit kanë vendosur që të përcaktojnë territoret e tyre.

Kufiri mes Gjermanisë dhe Francës

Kufiri mes Vietnamit dhe Kinës

Kufiri mes Zvicrës dhe Italisë

Kufiri mes Bullgarisë e Rumanisë

Kufiri mes Gjermanisë dhe Austrisë

Kufiri SHBA-Meksikë

Kufiri mes Tailande-Laos-Mianmarit

Kufiri mes Haitit dhe Republikës Domenikane

Kufiri mes Argjentinës dhe Brazilit

Kufiri mes Portugalisë dhe Spanjës

Kufiri mes Gjermanisë dhe Republikës çeke

Kufiri mes Lituanisë dhe Letonisë