“Kriptovalutat vrasin njerëz”

Themeluesi i Microsoft Bill Gates duket se nuk është një tifoz i kriptovalutave.

Auto & Tek

28/02/2018 15:12

Të martën, themeluesi i Microsoft Bill Gates foli për përdoruesit e Reddit si pjesë e një AMA (Ask Me Anything) . Kriptovalutat ai i përshkruan si “jo një gjë e mirë”, sepse ata do të mbështesin njerëzit që donin të fshehin transaksionet e tyre financiare. Ata do të “revolucionarizojnë” pastrimin e parave , terrorizmin dhe trafikun e drogës.

Gates fjalë për fjalë tha, “Sot, kriptovalutat përdoren për të blerë pastrim parash dhe drogë. Ato janë një nga teknologjitë e rralla që drejtpërdrejt të çojnë në vdekjen e njerëzve, transmeton lajmi.net.

Gates ishte gjithashtu skeptik rreth konceptit të themeluesit të Tesla Elon Musk për sistemin e transportit me shpejtësi të lartë Hyperloop. “Nuk jam i sigurt se ka kuptim,” shkroi themeluesi i Microsoft, “Do të jetë shumë e vështirë për t’u siguruar për këtë.”

Gates gjithashtu shkruante se ai vështirë se mund të presë që tekstet kompjuterike të lexohen dhe të kuptohen ashtu si edhe njerëzit. /Lajmi.net/