Koha e duhur për të thënë ‘Të dua’

Edhe pse shumica e njerëzve e ndjejnë këtë emocion të fortë, ende ka raste që nuk e thonë.

Lifestyle

07/02/2016 04:22

Në Britani të Madhe është kryer një studim me mbi 2000 meshkuj dhe femra. Qëllimi kryesor ishte për të zbuluar zakonet e çifteve në dashuri, dhe sidomos të eksplorojnë kohën e duhur e ndërmarrjes së disa hapave kyç në lidhje me atë që vjen më pas.

Shumica e të anketuarve pranuan se presin pesë muaj para se pala tjetër t’i thotë “Të dua” për herë të parë.

Gjatë pritjes ata paraqesin ndjenjën e tyre të butë. I njëjti studim tregoi se një e treta e të anketuarve në marrëdhënien e parë seksuale angazhohen dy javë pas prezantimeve, ndërsa për herë të parë mbajnë duart.

Studimi zbuloi se shumica e çifteve fitojnë besimin pas dy vjetësh takim, duke u martuar pas tre vjetësh, dhe u bënë prindër pas katër vjetësh të dashurisë së përbashkët./klankosova