Kjo vajzë jetoi dhjetë vjet e lumtur me kafshët, por më pas… (Foto)

Një vajzë e vogël, për plot dhjetë vite ka qenë bashkë me kafshë të egra. Elefantin e thirr vëlla, e ledhaton shumë qetësisht gjarprin, vrapon bashkë me leopardin...lista është e pafundshme.

Fun

05/03/2017 16:50

Fotot janë realizuar nga prindërit fotografë të cilët ju sjellin përmes udhëtimit të saj jetësor. Kjo vajzë e ka përjetuar realisht çfarë do të thotë të jesh një Mogli, transmeton lajmi.net

Tippi,  tani 23 vjeç, ka lindur nga prindërit francezë, Sylvie Robert dhe Alain Degre të cilët kanë qenë gjatë gjithë jetës së tyre fotografë.

Familja prej tre personash ka udhëtuar vazhdimisht, duke fotografuar kafshë të pabesueshme dhe njerëz në regjione të ndryshme të Afrikës. Puna e tyre ishte e admirueshme.

Aventura ka filluar kur Tippi kishte lindur në Namibi, dhe përfundoi duke udhëtuar në Botswana, Zimbabe dhe Afrikë Jugore.

‘’Jeta e saj e përditshme kishte të bënte me të qenit e sigurtë se majmunët nuk ia kanë vjedhur shishen’’ thotë Sylvie.

Kur Tippi u kthye në Francë, në moshën dhjetë vjeçare, ishte e rëndë për të vazhdojë jetën në Paris.

‘’Asaj i mungonin shumë kafshët’’, thekson nëna e saj Sylvie.

Tani ajo i ka 23 vjet dhe është në vitin e tretë të studimeve për kinema, Tippi është duke u përballur në një xhungël tjetër, më konkrete.

Por kujtimet për Afrikën, të xhiruara dhe të botuara në libër, do të mbesin gjithnjë të gjalla.

‘’Ajo hodhi zemrën dhe mendimet e saj në libër’’ thotë Sylvie. ‘’Është sikurse storia e Moglis, por kjo e Tippit është e vërtetë.’’/Lajmi.net/

Union: The photos show an unusual bond and tranquility between man and beast

m-3

Follow me: Tippi riding on AbuUnique start: Tippi, aged one and a half, drinking from her bottle among an elephant herd in Okavango Swamps, BotswanaReal life Mowgli: Tippi aged 6 sitting with J&B, a tame adult leopard in NamibiaTrip of a lifetime: Living with her French parents, wildlife photographers Sylvie Robert and Alain Degre. The three of them travelled extensively through Africa on a unique and incredible tripWatching the world go by: The young child relaxes with her meerkat friendm-6Brother: The images show the young girl making friends with an elephant, who she calls her brother, and a leopard, her best friendSkills: Tippi with the San Bushmen of northern Namibia shooting a bow and arrow in NamibiaDutiesm-12Thirsty work: Tkui of the San Bushmen of northern Namibia, feeds Tippi water from a root plant in Okavango SwampsAt one with nature: Tippi aged 6 with her arms stretched out on Sea Bird Island, AfricaChange: When Tippi returned to her parentsHop on: Linda, a tamed ostrich in South Africa takes Tippi for a ridem-9Relaxing: Cindy the baboon in Namibia is happily stroked by the child

Out now: A book describing Tippi