Këto janë kompanitë e kriminelëve serbë që SHBA u vendosi sanksione, 12 prej tyre në Kosovë

18:34 | 8 Dhjetor 2021

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë vendosur sanksione duke i futur në Listë të Zezë kriminelët serbë të veriut, përfshirë krerët e bandave kriminale si dhe anëtarët e tyre.

Përveq individëve, SHBA-të kanë vendosur sanksione edhe ndaj kompanive të cilat janë në pronësi apo të lidhura me personat të cilët janë futur në listën e sanksioneve, shkruan lajmi.net.

Këta janë të gjithë anëtarët e bandës serbe të veriut që SHBA i futi në Listë të Zezë

Kësisoj, kompanitë që u sanksionuan dhe kanë lidhur me Veselinoviqin janë:

Inkop DOO Cuprija (Inkop), me bazë në Serbi.

Civija Komerc, me bazë në Serbi.

S.Z.T.R. Prizma B.I., me bazë në Kosovë.

Ferari Preduzeee Za Usluge I Promet Polovnim Vozilima SH.A., me bazë në Kosovë.

Kompanitë që kanë lidhje me INKOP-in e lartërpërmendur:

Betonjerka DOO Aleksinac, me bazë në Serbi.

Dolly Bell DOO Beograd-Novi Beograd, me bazë në Serbi.

Novi Pazar-Put D.O.O. Novi Pazar, me bazë në Serbi.

Kompanitë që lidhen me Zharko Veselinoviqin:

Zarko Veselinovic B.I., S.T.R. Kristal, me bazë në Kosovë.

Nautikacentar D. O. O. më bazë në Kroaci.

Kompanitë e lidhura me Radulo Steviq, anëtar i bandës që është në listë të zezë:

DOO Rad 028 Zvecan, me bazë në Serbi.

Radule Stevic B.I., P.T.P. Rad, me bazë në Kosovë.

Rad D.O.O., me bazë në Kosovë.

Kompanitë e lidhura me Sinisa Nedeljkoviq, anëtar i Bandës që është future në listë të zezë:

 Markom Metal Commerce DOO Zvecan, me bazë në Kosovë.

Metal-Robna Kuca,  me bazë në Serbi.

Sinisa Nedeljkovic B.I., P.T.P. Metal, me bazë në Kosovë.

P.P.Robna Kuca Metal B.I., me bazë në Kosovë.

Farma Izvori B.I., me bazë në Kosovë.

Robna Kuca Metal D.O.O., me bazë në Kosovë.

Sinisa Nedeljkovic I.B., me bazë në Kosovë.

Kompani tjera:

DOO MM Kom Inter Blue Donji Jasenovik, me bazë në Serbi.

P.P. Babudovac B.I., me bazë në Kosovë.

DOO Babudovac Brnjak, me bazë në Serbi.

Garac Inzenjering OOD, me bazë në Bullgari.

Radovan Radic B.I., P.P. Eu Rr Gradnja, me bazë në Kosovë. /Lajmi.net/