Ja sa kohë dhe sa herë gjatë ditës duhet të bëni aktivitet fizik

Nëse ju doni të dobësoheni ose të tonifikoheni, nuk është sekret se qëndrimi aktive është një pjesë thelbësore e një jetese të shëndetshme.

Lifestyle

05/12/2018 16:07

Por sa kohë saktësisht dhe sa ushtrime duhet të bëni? E gjitha varet nga qëllimet tuaja të fitnesit.

Megjithatë, ekzistojnë parime të përgjithshme që secili duhet të ndjekë, sipas trajnerëve personalë “Lloji i stërvitjes varet nga aftësia juaj, qëllimet, pëlqimet dhe mospëlqimet, pajisjet në dispozicion, çfarë lëndime keni dhe sa kohë keni në dispozicion”, transmeton living.al.

Fatkeqësisht vajtja në palestër një herë ose dy herë në javë nuk do ta t’ju ndihmojnë shumë.

Katër ose pesë seanca në javë janë ideale. Një rutinë e shpeshtë e palestrës e stimulon trupin tuaj gjatë javës,dhe i mundëson atij të përshtatet, të bëhet më i fortë.

Çdo stërvitje duhet të zgjasë rreth 45 minuta deri në një orë.