Ja pse fëmijët tuaj janë aktivë dhe nuk ndjejnë lodhje!

Prindërit, fëmijët e të cilëve vazhdimisht janë aktiv dhe nuk ndihen të lodhur, tashmë kanë një rezultat se pse ndodhë një gjë e tillë.

Fun

25/04/2018 23:12

Sipas hulumtimit të fundit fëmijët nuk ndjejnë lodhje pasi ata kanë të njëjtën nivel të energjisë sikurse atletët aktivë.

Studimi i përfunduar në Francë,  ka gjetur se fëmijët nuk marrin më pak lodhje se sa vrapuesit e distancave të gjata dhe konkurrentët e triatlonit.

Ata madje shërohen nga stërvitja më shpejt se atletët e qëndrueshmërisë që janë trajnuar për muaj për të arritur kulmin e tyre fizik.

Hulumtuesit krahasuan nivelet e energjisë të djemve të moshës tetë deri në 12 vjeç ndaj të rriturve dhe 12 atletëve të durimit gjatë një sfide çiklizmi.