Ja pse amerikanët po i ngjyrosin rrugët me ngjyrë të bardhë

Byroja e Shërbimeve në Los Anxhelos testuan një qasje të re dhe kreative për të luftuar temperaturat në rritje në qendër të qytetit.

Fun

29/04/2018 23:42

Projekti pilot mbuloi një rrugë lagjeje në LA, një shtresë më reflektuese me bazë asfaltike e zhvilluar nga GuardTop me bazë në Kaliforni. Pasi sheh një dallim prej 11-13 gradë Fahrenheit në rrugët e veshura, Los Anxhelos dhe qytete të tjera planifikojnë të zbatojnë kulmet më reflektuese dhe trotuaret për të zvogëluar efektet anësore të “ishujve të ngrohjes”.

Sipas Washington Post , CoolSeal u përdor fillimisht nga ushtria për të fshehur aeroplanët nga avionët spiunë duke përdorur kamerat infra të kuqe. Ndërsa kërkesa e testimit në lagjet e LA-së dha rezultate mbresëlënëse, ka një pengesë të vogël. Veshje kushton rreth 40,000 dollarë për milje dhe zgjat shtatë vjet. /Lajmi.net/