Ja 4 mënyrat se si po na kontrollojnë jetën Instagrami, Facebook, Snapchat…

11:47 | 5 Qershor 2018

Nuk e besoni?

 

Rrjetet sociale janë kthyer në një biznes global që po kërcënojnë të dhënat tona personale. Por a e dinit se ata po na manipulojnë?

Punonjësit e kompanive më me influencë si Instagram, Facebook, apo Snapchat kanë filluar të pranojnë se strategji të ndryshme influencojnë në vëmendjen tonë.

Nëse doni të shikoni disa nga triket që rrjetet sociale përdorin për të na pasur nën kontroll, hidhini një sy artikullit më poshtë:

Ngjyra e kuqe

 

fv.jpg

E kuqja do të thotë rrezik, pavarësisht se çfarë gjuhe po flisni. Kur njoftimet e Facebookut ishin blu, asnjeri nuk i kushtonte vëmendje. Sot, asnjeri nuk i shmanget njoftimeve që i vijnë për shkak të ngjyrës së kuqe.

Autoriteti

Rrjetet sociale ju gënjejnë duke ju bërë të ndiheni të sigurtë. Duken profesionale dhe mjaft të sigurta, miliona njerëz i përdorin ato dhe madje mund të të duket sikur vetë Mark Zuckerberg kujdeset për ty. Por në Facebook duket ta dini se nuk ka asnjëherë përgjigjie ‘JO’.

fasfa.jpg

 

Emocionet negative

eg.jpg

 

Rrjetet si Instagrami kanë një zakon që përqëndrohen në llogaritjen e ‘likeve’ në një foto. Do pyesni përse? Kjo bëhet në çdo foto apo video në mënyrë që ju të jeni të vetëdijshëm për numrin e pëlqimeve që keni marrë, sipas cna.al. Ju do shfaqni emocione në bazë të pëlqimeve që keni marrë. Në rast se mërziteni, hidhni një foto më të mirë!

Spiunim

Shumë e dukshme apo jo? Por a e dinit se çdo faqe online ka një link të drejtëpërdrejtë në Facebook që i raporton? Nuk keni shpëtim sa të jeni në shekullin e 21-të, dhe sa të përdorni rrjetet sociale.