Të Infektuar: 8799

Të Shëruar: 4027

Të Vdekur: 249

Isaac Newton parashikoi se bota do të përfundojë në vitin 2060

23:46 | 1 Shtator 2018

Isaac Newton ishte një shkencëtar legjendar më i njohur për krijimin e ligjeve të gravitetit. Por në kohën e tij të lirë, ai u zhyt në eksperimente të denjë për Voldemort.

Njutoni kërkoi në mënyrë aktive gurin e filozofit, një mjet mistik që u lejon njerëzve të thjeshtë të kthejnë ndonjë send në argjend ose ar dhe ka fuqinë për të dhënë jetë të përjetshme.

Në librin e tij të ri, ” Isaac Newton: Asshole Who Reinvented The Universe “, autori Florian Freistetter përshkruan Newtonin si një gjeni të pamenduar pa aftësi shoqërore dhe një sjellje të ashpër që, pavarësisht mendjes së tij shkencore, ishte gjithashtu i përkushtuar ndaj alkimisë, transmeton lajmi.net.

Njutoni ishte aq i fiksuar me këtë hocus pocus që ai ndërtoi oxhaqet e tij dhe furrat për kryerjen e eksperimenteve. Ai e konsideroi ndjekjen e alkimisë kaq të shenjtë, ai kurrë nuk foli për publikun, duke shkruar vetëm për kodin.

Njutoni i mbajti recetat e tij alkimike qëllimisht konfuze. Receta e tij për një gur filozofik që supozohet se shumëzoi përbërës të përbërë prej ari si “dragonët e zjarrtë”, “pëllumbat e Dianës” ose “shqiponjat e zhivës”.

“Mund të presim që të gjejmë fjalë të tilla në tekstet e ngatërruara nga magjistarët mesjetarë. Megjithatë ata janë nga Njutoni, “shkruan Freistetter.

“Njutoni e pa alkimin si një mënyrë tjetër për të kuptuar universin,” shtoi Freistetter në një intervistë me The Post. “Ai ishte i bindur se zot i vërtetë është i pranishëm kudo, jo vetëm në formë shpirtërore, por edhe në thelb. Kështu, duhej të kishte një lloj ‘çështje hyjnore’; një pjesë thelbësore e çështjes që do të lejonte transformimin nga gjithçka në gjithçka. Për Newtonin. . . studimi i alkimisë ishte po aq i rëndësishëm dhe serioz.”

“Njutoni ishte një njeri i çuditshëm dhe i çuditshëm që nga fillimi”, shkruan Freistetter në libër.

Me babain e tij të vdekur para lindjes së tij dhe nëna e tij e dërgoi atë për të jetuar me gjyshërit, Njutoni, më i zgjuar se kolegët e tij, jetoi një jetë të izoluar të re.

Ndërkohë, Njutoni u përpoq më thellë në alkiminë, duke zgjedhur pseudonimin Jehova Sanctus Unus – ose «perëndi i shenjtë» – për t’u përdorur mes praktikuesve të tjerë, ai madje guxoi të parashikonte kur bota të përfundonte.

Bazuar në studime të gjera të teksteve biblike, ai vlerësoi se bota do të “mbarojë” në 2060, kur “Mbretëria e Perëndisë” do të mbizotëronte në Tokë, shkruan Freistetter. Ndërkohë, Njutoni i kritikoi profetët e tjerë të botës për të parashikuar një apokalips më të afërt.

“Mund të përfundojë më vonë, por nuk shoh asnjë arsye për përfundimin e saj më herët,” Newton shpalli me guxim.

“Njutoni kaloi një kohë të gjatë me studimin e teksteve fetare dhe u përpoq të ndërtonte një kronologji të ngjarjeve të kaluara për t’i marrë të gjitha ato histori. . . “thotë Freistetter. “Ai ishte i bindur se ngjarjet e ardhshme tashmë ishin shuguruar nga zot. Nga Bibla, Njutoni nxori disa periudha kohore “profetike”. Për të, 2060 do të ishte një fillim i ri; ndoshta shoqëruar nga lufta dhe katastrofa, por në fund të fundit fillimi i një epoke të re hyjnore “. /Lajmi.net/