I dërguari i Sllovenisë: Kosovarët duhet të kenë mundësi të udhëtojnë lirshëm

Sa më shpejt duhet të merret një vendim për liberalizimin e vizave për qytetarët e Kosovës. Kështu është shprehur i dërguari i Sllovenisë për Ballkanin Perëndimor, Anzhej Frangesh, në një intervistë ekskluzive për Klankosova.tv. Ai ka theksuar se shteti slloven ofron përkrahje pa asnjë kush për procesin e liberalizimit të vizave. “Ne besojmë se ekziston…

Lajme

29/11/2022 23:16

Sa më shpejt duhet të merret një vendim për liberalizimin e vizave për qytetarët e Kosovës.

Kështu është shprehur i dërguari i Sllovenisë për Ballkanin Perëndimor, Anzhej Frangesh, në një intervistë ekskluzive për Klankosova.tv.

Ai ka theksuar se shteti slloven ofron përkrahje pa asnjë kush për procesin e liberalizimit të vizave.

“Ne besojmë se ekziston një mundësi reale që njerëzit nga Kosova së shpejti të mund ta gëzojnë një regjim pa viza me BE-në. Sllovenia e mbështet këtë proces pa kushte, sepse e dimë se Kosova do të bëjë gjithçka që është e mundur për të adresuar shqetësimet e shteteve anëtare kur të zbatohet regjimi i ri”, ka pohuar Frangesh.

“Qytetarët e Kosovës duhet të kenë mundësi të udhëtojnë lirshëm. Një vendim politik duhet të merret para fundit të këtij viti dhe të zbatohet sa më shpejt që të jetë e mundur”, ka thënë Frangesh.