Hotel 53 metra katrorë

Zyrtarisht, hoteli ‘Punta Grande’, që gjendet në ishullin El Hierro, në Canarie të Spanjës, konsiderohet si hoteli më i vogël në botë, pasi është edhe i njohur nga libri i rekordeve botërore ‘Guinness’, që nga viti 1989. Megjithatë, thuhet se rekordi i këtij hoteli është mposhtur nga një tjetër hotel që gjendet në Gjermani. Ai…

Lifestyle

23/11/2013 16:00

Zyrtarisht, hoteli ‘Punta Grande’, që gjendet në ishullin El Hierro, në Canarie të Spanjës, konsiderohet si hoteli më i vogël në botë, pasi është edhe i njohur nga libri i rekordeve botërore ‘Guinness’, që nga viti 1989.

Megjithatë, thuhet se rekordi i këtij hoteli është mposhtur nga një tjetër hotel që gjendet në Gjermani. Ai quhet Eh’häusl dhe gjendet në Amberg.

Me vetëm 53 metra katrorë, ai tashmë është hoteli më i vogël në botë. Ndër të tjera, ky është një hotel mjaft romantik, ideal për çifte. Emri i tij nënkupton ‘shtëpinë e dasmës’.