Të Infektuar: 1110

Të Shëruar: 843

Të Vdekur: 30

Hondurasi e bën obligative bartjen e maskave

8:02 | 7 Prill 2020

Foto: AFP

Hondurasi e ka bërë obligative bartjen e maskave.

Banorëve në Honduras tani do t’u kërkohet të mbulojnë gojën me maskë kur janë jashtë, tha Presidenti Juan Orlando Hernandez në një deklaratë televizive të hënën, raporton CNN, transmeton lajmi.net.

Urdhri hyn në fuqi ditën e martë.

“Përdorimi i maskave është i detyrueshëm, nuk është opsionale. Edhe një maskë shtëpiake bën një ndryshim të madh dhe mund të na mbrojë pjesërisht, “tha ai në një video kushtuar përdorimit të maskave.

“Sot, çdo lloj mbrojtjeje është thelbësor,” shtoi ai.

Qeveria po përfshin katër maska ​​me secalin ushqim që u jep familjeve më të nevojshme, tha ai, dhe ftoi njerëzit të shikojnë video se si të bëjnë maska ​​në shtëpi.

Qeveria po përgatit gjithashtu politika që do të lejojnë që maska ​​të dhurohet me shumicë dhe të eksportojë ato më vonë, tha Hernandez.

Industria e forcave të armatosura, e cila zakonisht prodhon pajisje ushtarake, gjithashtu është urdhëruar të prodhojë maska ​​për fytyrën dhe pajisje të tjera mbrojtëse në vend. /Lajmi.net/