Të Infektuar: 55.135

Të Shëruar: 48.572

Të Vdekur: 1.399

Hakerët po plaçkisin Bitcoin me vlerë 750,000 dollarë

9:04 | 2 Janar 2019

Një sulm i mençur në arkën e Electrum u bë nga hakerët.

Sulmi ka filluar më 21 dhjetor dhe zgjati deri të enjten, më 27 dhjetor.

Sulmi shkoi sipas një raporti në ZDNet si vijon: Së pari, sulmuesit kanë shtuar disa server në rrjetin e Electrum. Sapo përdoruesit të iniciojnë një transaksion të Bitcoin dhe arritën në një nga serverat, u lëshua një kërkesë për përditësim.

Megjithatë, përditësimi erdhi nga manipulimi GitHub, transmeton lajmi.net.

Kur përditësimi u shkarkuar dhe portofoli u hap, përdoruesit u nxitën të futnin një kod vërtetimi.

Këtu, këmbanat e alarmit duhet të kishin telefonuar, sepse një kod përkatës zakonisht nuk kërkohet kur hapet, por vetëm në një transaksion.

Sulmuesit pastaj përdorën letrat kredenciale dhe kodonin për të vjedhur Bitcoin. /Lajmi.net/