Hakerët po marrin miliona dollarë nga bankomatët

13:48 | 9 Nentor 2018

Me një sulm të madh në Azi dhe Afrikë, grupi “Lazarus” arriti të pastrojë një numër të ATM-ve.

Grupi “Lazarus” nga Korea e Veriut ka synim ti sulmojë ATM-t në Azi dhe Afrikë dha ka kapur dhjetëra miliona dollarë, transmeton lajmi.net.

Kjo del nga një raport i firmës amerikane të sigurisë në internet, Symantec.

Hakerët thuhet se kanë luajtur një Trojan në serverat e bankave të prekura.

Kjo do t’i lejonte sistemet të miratonin tërheqjet e ATM-ve.

Qeveria e SHBA kishte vënë në dukje tashmë sulmin në fillim të tetorit.

“Lazarus” është gjithashtu pas sulmeve kibernetike shkatërruese në Sony Pictures, të dyshuar se paralizuan studion e Hollivudit në 2014 për disa javë.

Grupi është kredituar gjithashtu me një sulm në bankën qendrore të Bangladeshit në 2016, në të cilin 81 milionë dollarë u kapën. /Lajmi.net/