Gjëja që gjithmonë duhet të bëni para se të gatuani orizin, ia shton shijen atij

11:15 | 16 Prill 2019

Rajs është një përbërës kyç në shumë nga dietat tona.

Është i lirë në çmim, nuk është i dëmshëm dhe është i lartë në fibra, kështu që rrallëherë mungon në kuzhinat familjare, transmeton lajmi.net.

Por, një kuzhinier ka zbuluar një truk të fshehtë që mund të ndihmojë në shtimin e shijes së orizit.

Ai thotë se çelësi i orizit të përsosur është larja e kokrrave para se t’i gatuani ato.

Por, ai rekomandon që nuk duhet të mjaftoheni me larjen e orizit vetëm një herë – ai bën thirrje që ta lani mbi 30 herë. /Lajmi.net/