Gjarpri i rrallë me dy koka

Gjarpërinjtë me dy koka shiheshin tipikisht si idhuj në mitologjinë antike, por krijesa e rrallë kohët e fundit është vërejtur në botën tonë moderne.

Fun

26/10/2020 14:25

Zyrtarët e botës së egër në Florida janë duke u kujdesur për një gjarpër të zi jugor me gjuhë dhe kokë të ndara, transmeton lajmi.net.

Gjarpri ka një gjendje të quajtur bicefali, e cila ndodh kur dy binjakë monozigotikë nuk ndahen gjatë fazës së zhvillimit të embrionit, duke rezultuar në një krijesë të lindur me dy koka në një trup të vetëm.

The snake has a condition called bicephaly, which occurs when two monozygotic twins do not separate while in the embryo development stage, resulting in a creature born with two heads on a single body

Zyrtarët thonë se gjarpri do të mbetet në robëri sepse merr vendime të ndryshme duke pasur tru të veçantë që pengojnë aftësinë e tij për të ushqyer ose për t’iu shmangur grabitqarëve.

Njëra nga kokat në përgjithësi është ajo mbizotëruese, por në disa raste, të dy kokat nuk bashkëpunojnë gjithmonë. /Lajmi.net/

Officials say the snake will remain in captivity because it makes different decisions with having separate brains that inhibit its ability to feed or elude predators