FIFA refuzon kërkesën për të përjashtuar Ekuadorin nga Kupa e Botës 2022

Shtëpia më e madhe e futbollit, FIFA ka refuzuar kërkesën për përjashtimin e Ekuadorit nga Kupa e Botës.

Sport

10/06/2022 17:53

Ekuadorit i është lejuar të qëndrojë në Kupën e Botës 2022 pasi FIFA shqyrtoi akuzat se ata futën në fushë një lojtar “fantazmë”  Bajron Castillo.

Federata Kiliane e futbollit ngriti një pretendim kundër Ekuadorit në fillim të majit për paraqitjen e një lojtari me pasaportë të falsifikuar gjatë kualifikimeve të CONMEBOL.

Ata pretenduan se mbrojtësi Byron Castillo, i cili luan për klubin ekuadorian Barcelona SC, ka lindur në Kolumbi dhe ka përdorur një pasaportë të falsifikuar dhe certifikatë lindjeje, me FIFA që më pas nisi një hetim për këtë çështje.

Avokati kilian i FA-së, Eduardo Carlezzo e përshkroi Castillo-n si një “fantazmë” përpara se FIFA të hapte procedurat disiplinore, me vendin që kërkon të vendoset në Katar 2022 përpara Ekuadorit për shkak të faktit se ai luajti kundër tyre dy herë gjatë kualifikimeve.

FIFA ka refuzuar akuzën e Kilit, duke shkruar në një deklaratë se çështja është mbyllur në pritje të apelit.

“Komiteti Disiplinor i FIFA-s ka marrë vendimin e tij në lidhje me mospërshtatshmërinë e mundshme të lojtarit Byron David Castillo Segura në lidhje me pjesëmarrjen e tij në tetë ndeshje kualifikuese të ekipit kombëtar të Federatës Ekuadoriane të Futbollit (FEF) në garën paraprake të FIFA-s. Kupa e Botës Katar 2022.

Pas analizimit të parashtresave të të gjitha palëve të interesuara dhe shqyrtimit të të gjitha elementeve të paraqitura përpara tij, Komiteti Disiplinor i FIFA-s ka vendosur të mbyllë procedurat e nisura kundër FEF-së.

Konstatimet e Komisionit Disiplinor u njoftuan sot palëve të interesuara. Në përputhje me dispozitat përkatëse të Kodit Disiplinor të FIFA-s, palët kanë dhjetë ditë kohë për të kërkuar një vendim të motivuar, i cili nëse kërkohet, më pas do të publikohet në ligj. Fifa.com. Vendimi aktual mbetet subjekt i një apelimi pranë Komitetit të Apelimit të FIFA-s”, shkruan organi drejtues në një deklaratë./Lajmi.net/