Të Infektuar: 3703

Të Shëruar: 1946

Të Vdekur: 79

Facebook po punon në kripto-valutën e vet

8:47 | 12 Maj 2018

Sipas një raporti të medias, Facebook vlerëson mundësitë e kripto-valutës së saj.

Facebook planifikon të zhvillojë monedhën e vet dixhitale, beson një raport i ri nga portali Cheddar i SHBA .  Do të ketë emrin “FaceCoin” dhe mund të përdoret në rrjetin social për të mundësuar transaksionet financiare në mes të 1.5 miliardë përdoruesit e tij mujor aktive. Siç raporton The Verge , nisja e kripto-valutës së saj do të ishte një projekt i madh që mund të ndihmojë Facebook të zgjerojë rolin e saj si një platformë tregtare.

Siç u bë e ditur dy ditë më parë , Facebook ka krijuar departamentin e vet të biznesit, i cili është i dedikuar për hulumtimin e mundësive përmes Blockchain . Departamenti udhëhiqet nga David Marcus , i cili më parë ka punuar në Departamentin e Lajmeve të Facebook . Marcus dikur ishte CEO i PayPal , kështu që ai ka përvojë të mjaftueshme në shërbimet financiare. Kevin Weil , ish drejtor produkti i Instagram , do të jetë pjesë e ekipit të Facebook të Blockchain . /Lajmi.net/