Të Infektuar: 1047

Të Shëruar: 794

Të Vdekur: 30

Facebook ka mbledhur, dëgjuar dhe transkriptuar bisedat tuaja zanore vazhdimisht

11:20 | 14 Gusht 2019

Facebook ka qenë duke mbledhur të dhënat audio nga bisedat zanore të përdoruesve duke paguar kontraktorët e jashtëm për ta transkriptuar atë, njoftoi Sarah Frier nga Bloomberg.

Përdoruesit e prekur janë ata që vendosën të transkriptojnë bisedat e tyre zanore, i tha Facebook Bloomberg. Por kompania nuk zbulon në politikat e saj të përdorimit të të dhënave se mbledh audio nga përdoruesit ose se dërgon të dhëna të tilla njerëzve për tu transkriptuar, transmeton lajmi.net.

Facebook mbledh dhe ka kontraktorët që transkriptojnë të dhënat audio për të kontrolluar saktësinë e sistemeve të tyre të automatizuara të njohjes së fjalës.

Kompania tha se kohët e fundit kishte “ndaluar” praktikën, shtonte raporti. Disa kontraktues të përfshirë në transkriptimin e të dhënave thanë se ata mendonin se çfarë po bënin ishte joetike sepse Facebook nuk kishte njoftuar përdoruesit se do të qaseshin në të dhënat audio të tyre, vazhdoi njoftimi.

Facebook thotë se “sistemet e tyre automatike përpunojnë përmbajtjen dhe komunikimet që ju dhe të tjerët ofroni për të analizuar kontekstin dhe ato që gjenden në to”. Ai nuk përfshin asnjë përmendje të qenieve njerëzore që kontrollojnë përmbajtjen.

Tutje, rrjeti gjigant social nuk përmend ndonjë ekip transkriptimi, por në mënyrë të paqartë iu referohet si “shitës dhe ofrues të shërbimeve që mbështesin biznesin tonë” që “analizojnë mënyrën e përdorimit të produkteve tona”. /Lajmi.net/