Të Infektuar: 103.480

Të Shëruar: 90.328

Të Vdekur: 2.118

“Eurovision” vendos për skenarin e organizimit të festivalit të sivjetmë

17:33 | 2 Mars 2021

“Eurovision” do të mbahet sipas skenarit B.

Unioni Evropian i Transmetuesve (EBU) së bashku me transmetuesit holandezë dhe organizatorët e konkursit NPO, NOS dhe AVROTROS kanë botuar protokollin e gjerë COVID-19 të Shëndetit dhe Sigurisë për Festivalin e Këngës Eurovision, siç zbulohet në një njoftim për shtyp të publikuar sot, shkruan Eurovision.tv, transmeton lajmi.net.

Protokolli i plotë jep detaje për masat që të gjithë individët e akredituar (ata që punojnë ose garojnë në Eurovision Song Contest) do të duhet të respektojnë për të marrë pjesë në festivalin në Roterdam.

Gjithashtu është plotësisht në përputhje me udhëzimet e Institutit Kombëtar Holandez për Shëndetin Publik dhe Mjedisit dhe përputhet me ato për ngjarje të ngjashme të mëdha siç janë garat e mëdha sportive.

Martin Österdahl, Mbikëqyrësi Ekzekutiv i Eurovision Song Contest, shpjegon: “Fryma dhe tradita e Festivalit të Këngës Eurovision ka të bëjë me bashkimin e Evropës në një skenë dhe ne jemi akoma të vendosur për ta arritur këtë në Roterdam në maj. Ne po ecim përpara me planet tona për të organizuar një Eurovision, me të gjithë artistët që performojnë drejtpërdrejt në Roterdam. Ky protokoll demonstron përkushtimin tonë për ta realizuar këtë, me shëndetin dhe sigurinë e të gjithëve që marrin pjesë, përfshirë ekipin dhe shtypin, përparësia jonë kryesore”.

Masat janë miratuar nga Rajoni i Sigurisë (Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond) si autoriteti zyrtar lokal që shqyrton dhe miraton planet e shëndetit dhe sigurisë për ngjarjet; dhe e vërtetuar nga SGS, një agjenci ndërkombëtare e specializuar në rishikimin e planeve të tilla.

Protokolli mund të rregullohet në çdo kohë nëse zhvillimet e reja kërkojnë dhe fillon para se artistët dhe delegacionet të mbërrijnë madje në qytetin nikoqir.

Testim i rregullt

Të gjithë atyre që marrin pjesë në festivalin Eurovision nga jashtë u rekomandohet të hyjnë në karantinë për 5 ditë para nisjes për në Holandë dhe ata duhet të kenë teste negativ për COVID-19 më së shumti 72 orë para se të udhëtojnë.

Pasi të jenë në Holandë, delegacionet duhet të qëndrojnë në hotelin e tyre, përveç kur ata udhëtojnë në Ahoy Arena të Roterdamit për prova, shfaqje të drejtpërdrejta dhe aktivitete të tjera që lidhen me programin.

Të gjithë ata që punojnë në Ahoy Arena, përfshirë ekipin, artistët dhe shtypin, do të testohen rregullisht në një strukturë të veçantë pranë arenës.

Strategjia e testimit po zhvillohet bazuar në udhëzimet e Institutit Kombëtar Holandez për Shëndetin Publik dhe Mjedisin dhe Ministrinë e Shëndetësisë, Mirëqenies dhe Sportit në Holandë.

Sietse Bakker, Producent Ekzekutiv i shfaqjes 2021, shton: “Qëllimi ynë është i qartë është: të parandalojmë transmetimin e virusit gjatë ngjarjes. Nëse dikush rezulton pozitiv, protokolli ynë i izolimit hyn në fuqi, ne mbështesim autoritetet përkatëse me kërkime gjurmuese dhe marrim masa shtesë kur është e nevojshme. Nëse një pjesëmarrës nuk është në gjendje të interpretojë drejtpërdrejt si rezultat, do të përdoret regjistrimi rezervë”.

Skenari B ‘i riafirmuar’

Në shkurt u njoftua se një festival “normal” Eurovision nuk mund të zhvillohej në rrethanat aktuale dhe se organizatorët ishin “të vendosur ende optimistë” që edicioni i 65-të i ngjarjes më të madhe në botë të muzikës live mund të zhvillohej nën ‘Skenari B’, një version i zvogëluar por ambicioz i festivalit me masa të rrepta të shëndetit dhe sigurisë dhe distancimit shoqëror.

Vendimi u riafirmua së fundmi nga Grupi i Referencës së Këngës Eurovision, organi drejtues i ngjarjes dhe Bordi Ekzekutiv i EBU.

Nëse rrethanat ndryshojnë në javët e ardhshme, ngjarja mund të zvogëlohet edhe më tej.

Sipas Skenarit B, numri i njerëzve në secilin delegacion është zvogëluar nga edicionet e mëparshme, dhe numri i gazetarëve që mund të marrin pjesë në këtë ngjarje do të kufizohet gjithashtu në 500 me 1000 të tjerë në gjendje të mbulojnë shfaqjen në një qendër të re për shtyp online.

Një vendim nëse një audiencë mund të jetë e pranishme në shfaqje dhe mbi atë që aktivitetet publike mund të zhvillohen rreth ngjarjes në Roterdam do të vendoset në një kohë më vonë. /Lajmi.net/