Eksperti amerikan tregon se sa e dëmton Bitcoinin vendimi i Qeverisë së Kosovës

Alan Konevsky, ekspert amerikan për kriptovaluta, komentoi zhvillimet e fundit në Kazakistan dhe Kosovë dhe hodhi dritë mbi ndikimin e tyre në industri, nga një këndvështrim personal.

Auto & Tek

07/01/2022 18:08

Siç raporton mediumi i destinuar për kriptovaluta ‘Cryptoslate‘, vendet në zhvillim si Kazakistani dhe Kosova kanë rrjete elektrike të kufizuara – të paaftë për të përballuar kërkesën e lartë, përcjell lajmi.net.

“Infrastruktura e prodhimit dhe shpërndarjes së energjisë është shpesh një pikë e dobët” deklaroi Konevsky, duke treguar pengesën për vendet në zhvillim që provojnë të vazhdojnë me përparimet teknologjike.

“Paqëndrueshmëria politike ushqehet – dhe rrjedh prej – betejave të tilla dhe e përkeqëson ndikimin dhe kohëzgjatjen e vendimeve kundër kriptovalutave” shpjegoi ai.

Në fund të vitit të kaluar, Azia Qendrore – nga Kazakistani perëndimor në Taxhikistanin jugor – vuajti nga mungesa e energjisë dhe energjisë pasi u godit nga një thatësirë ​​e madhe, duke kufizuar prodhimin e hidrocentralit dhe, si rezultat, edhe Bitcoin-in.

“Disi në mënyrë të ngjashme, termocentrali më i madh i Kosovës me qymyr u mbyll kohët e fundit për një çështje teknike, kështu që ata u detyruan të importonin energji elektrike, e cila tashmë është në një trend rritës të çmimit”, komentoi Konevsky.

Siç thotë mediumi, duke u përballur me krizën më të keqe energjetike në një dekadë për shkak të ndërprerjeve të prodhimit, Qeveria e Kosovës së fundmi lëshoi ​​një vendim për ndalimin e prodhimit të kriptove – në një përpjekje për të frenuar konsumin e energjisë elektrike.

“Në skemën e madhe të gjërave, vendimet e këtyre vendeve për të kufizuar prodhimet nuk ndikojnë shumë kritpovalutat, sa ka ndikim në statusin e tyre si vende në zhvillim me infrastrukturë në zhvillim” vuri në dukje Konevsky, duke shtuar se “është mjaft sfiduese që ata të sigurojnë nevoja themelore dhe të mbështesin rritjen ekonomike”.

“Vendimet e marra nga këto vende mund të krijojnë një precedent për vendet e tjera për t’u ndjekur. Nëse vendet e tjera në zhvillim vendosin të kufizojnë ose ndalojnë prodhimin e Bitcoin, kjo mund të ndryshojë peizazhin e Bitcoin-it në tërësi”, deklaroi më tej ai. /Lajmi.net/