Dorëshkrimi antik: Krishti ishte i martuar dhe kishte fëmijë

Një dorëshkrim antik pretendon në mënyrë sensacionale se Krishti ishte martuar me Mary Magdalenen, bile edhe kishte pasur fëmijë me të.

Fun

09/12/2016 01:06

Ekzistojnë dëshmi të shkruara që e sugjerojnë këtë. Për më tepër, dorëshkrimi e quan Josephin, sikur edhe Krishtin, djalë të Zotit.

Duke pritur që të rizbulohet në Bibliotekën britanike, është një dorëshkrim antik i Kishës së hershme, të kopjuar nga një murg anonimm, transmeton gazeta Kosova Sot.

Dorëshkrimi është të paktën 1,450 vjet i vjetër, apo edhe daton nga shekulli i parë i erës së re. Ky dokument është shkruar në gjuhën antike siriane dhe flet për jetën sociale, familjare dhe politike të Krishtit.

Edhe pse edhe më parë janë zbuluar ungjij të humbur, asnjëri prej tyre nuk ka bërë bujë kaq të madhe në mesin e dijetarëve, sikur ky për të cilin e kemi fjalën.