Të Infektuar: 1147

Të Shëruar: 874

Të Vdekur: 30

COVID-19 në Kosovë/ 3882 persona nën mbikëqyrje, grupmoshat më të prekura 20-29 dhe 30-39 vjeç

19:11 | 9 Prill 2020

Foto: Ideal Muhaxhiri

Zëdhënësi i Ministrisë së Shëndetësisë, Faik Hoti i ka prezantuar disa statistika në lidhje me koronavirusin në Kosovë.

Hoti ka shkruar se deri më sot janë testuar 2570 persona, derisa pozitiv kanë rezultuar vetëm 224 raste.

“Kategoria më e infektuar janë grupmoshat 20-29 vjeç dhe 30-39 vjeç“, ka shkruar ai.

Postimi i plotë i Hotit:

Disa të dhëna dhe karakteristika rreth Koronavirusit Covid-19 në Kosovë

Deri me datë 8 prill 2020 për SARS-Cov-2 në Kosovë janë testuar 2570 persona.

• Pozitiv kanë rezultuar 224 raste (35 prej tyre nga komunat në veri të Kosovës: Mitrovicës, Zveçan, Leposaviq e Zubin Potok)
• Të vdekur: 6 persona
• Të shëruar: 37
• Raste aktive 181

• Shkalla e vdekshmerisë: 2.6%
• Të kontaktuar dhe nën mbikëqyrje 3882 raste.
• Kategoria më e infektuar janë grupmoshat 20-29 vjeç dhe 30-39 vjeç.
• Kategoria që ka pasur më së shumti nevojë për trajtim spitalor janë grupmosha mbi 70 vjeçare.
• Meshkujt janë më shumë të prekur se sa femrat: 54% kundrejt 46%.
• Komuna më e prekur: Malisheva me 66 raste.
• Në tre ditët e fundit ka pasur tendencë të një rritjeje më te theskuar të rasteve pozitive.
• Me këto shifra, Kosova është brenda skenarit të mesëm epidemiologjik për Covid-19

(Të dhënat janë nxjerrë duke analizuar të dhënat nga IKSHPK dhe Klinika Infektive; Përpunoi: fhoti)

#RRINËSHPI
#ASGJËSKAPËRFUNDUAR!. /Lajmi.net/