Burrat më në fund treguan qartë – Këto janë vajzat më të pëlqyera për ta

11:18 | 3 Tetor 2021

Selfie pa make-up është një përpjekje gjithmonë në rritje, e cila po funksionon

Tendenca e fundit e rrjeteve sociale për të publikuar foto pa make up, në fakt nuk është se ka lindur pa baza. Nga të dhënat e një studimi të fundit amerikan, ky trend është konsideruar edhe më i pëlqyer nga meshkujt, transmeton lajmi.net.

Këtyre të fundit, vajzat natyrale u duken më atraktive, kështu që, nëse lodhesh çdo ditë para pasqyrës për të bërë sa më shumë përshtypje, duhet të heqësh dorë – është e kotë.

Selfie pa make-up është një përpjekje gjithmonë në rritje, e cila po funksionon. Nuk ka rëndësi si nisi ky trend i ri i rrjeteve sociale, por ajo çka është vënë re nga studimi, është fakti që meshkujve po u pëlqejnë gjithmonë e më shumë vajzat pa grim.

Psikologët e “Bangor University” dhe “New York University” kanë zbuluar se tualeti i shton fare pak pikë pamjes së femrave. E kundërta ndodh, nëse ato paraqiten natyrale në sytë e meshkujve.

Fotografitë e 44 vajzave, me moshë nga 18 deri në 22 vjeç, me dhe pa tualet, iu dhanë një grupi prej 70 studentësh, djem dhe vajza, duke iu kërkuar që të jepnin vlerësimin e tyre, nga 1 deri në 8.

Rezultatet zbuluan se prania ose jo e tualetit luante një rol rreth 2 për qind nga gjykimi kompleks mbi pamjen e vajzave. 70 për qind e të pyeturve vlerësonin tiparet dhe karakteristikat e vajzave të fotografuara pa tualet.

Megjithatë, studiuesit pranojnë se bota grim e vajzave është një sfidë e humbur, por ajo që këshillojnë ata ka të bëjë me teprinë e pudrës, buzëkuqit, apo nxirjes së syve.

Në dukje, çdo përbërës magjik i make up-it të femrave është pushtet më vete, pranojnë studiuesit. /Lajmi.net/