Të Infektuar: 103.480

Të Shëruar: 90.328

Të Vdekur: 2.118

Bënë këtë gabim me pataten, 4 pjesëtarë të një familje humbin jetën

22:54 | 3 Mars 2021

Patatet mund të jenë një ushqim i shijshëm që mund të përdoren për receta të panumërta e të shijshme. Për fat të keq, në disa raste kjo mund të jetë fatale. Nëse keni patate në shtëpinë tuaj te ngelura prej kohesh beni mir ti hidhni.

8-vjeçarja Maria Chelysheva nga Rusia u bë jetimë në vitin 2014 për shkak të grumbullit të patateve të vjetra që familja e saj la të kalbet në bodrum. Kur babai i saj shkoi në bodrum për të marrë disa patate, ai kurrë nuk u kthye. Nëna e Marisë pastaj shkoi në bodrum për ta gjetur atë, por ajo kurrë nuk u kthye.

E njëjta gjë ndodhi me vëllain e Marisë, dhe më në fund me gjyshen e saj. Gjyshja e Marisë kishte kërkuar më parë fqinjët për ndihmë, por kur fqinjët erdhën, gruaja ishte tashmë e vetme në bodrum dhe pësoi të njëjtin fat të tmerrshëm si pjesa tjetër e familjes, përveç Marisë.

Është e rëndësishme të mbani mend se patatet përmbajnë glikoalkaloide, një përbërje kimike që gjendet edhe në bimë helmuese. Përqendrimi i glikoalkaloideve i ben ato të lëshojnë gazra toksike të rrezikshme. Ekspozimi ndaj këtij kombinimi vdekjeprurës vrau familjen e Marisë.

Edhe Maria ishte gati për vdekje kur ajo po kërkonte familjen e saj. Për fat të mirë, gazi u shpërnda pak, sepse nëna e saj e la derën hapur. Ajo që ndodhi me familjen e Marisë është e tmerrshme , por shpresojmë që tregimi i tyre do të shërbejë si një paralajmërim për të tjerët për rreziqet e patateve të kalbura.

Ju lutemi ta ndani këtë histori të rëndësishme me miqtë tuaj në mënyrë që ata të dinë se si patatet e kalbura mund të jenë kaq të rrezikshme!