Balena e gëlltit zhytësin dhe e nxjerrë sërish nga goja

Rainer Schimpf, zhytës, kohët e fundit ishte gëlltitur dhe më pas nxjerrë jashtë nga një balenë gjigante, në brigjet e portit Elizabeth Harbour, në lindje të Cape Town.

Fun

10/03/2019 18:37

Schimpf është drejtor i Dive Experts Tours dhe ai po merrte një grup në ujë për të parë balenat dhe jetën tjetër detare, transmeton lajmi.net.

Megjithatë, shumë shpejt pas daljes në ujë, ekipi vuri re se uji poshtë tyre po lëvizte një balenë gjigante.

Balena e llojit Bryde doli nga uji  dhe futi Schimpfin në gojën e saj. Grupi i afërt ishte edhe në gjendje për të kapur filmimin e çuditshëm. Por, Schimpf ishte në gjendje të shpëtojë nga goja e kafshës së madhe pa u gëlltitur.

Në një intervistë më vonë, ai tha se ndjeu presionin mbi krahun e tij kur vuri re errësirën në ujë, por ai nuk ishte në gjendje të notonte në kohë. Zhytësi mbajti frymën, ndërsa ai u fut nën ujë dhe gëlltit nga balena.

Partnerët e zhytësit thanë se ata vëzhguan nga barka sesi rrodhi ngjarja, por nuk kishte asnjë ide se çfarë të prisnin. Të gjithë u habitën kur kafsha doli në sipërfaqe dhe nxori zhytësin jashtë. /Lajmi.net/

YouTube player