Askush nuk e di pse, por ky fshat rritet me 2 centimetra në vit!

Duke studiuar imazhet satelitore në dy vitet e fundit, shkencëtarët kanë zbuluar se një fshat i vogël në Mbretërinë e Bashkuar po rritet çdo dy centimetra çdo vit dhe askush nuk e kupton pse.

Fun

25/04/2018 15:05

Shkencëtarët në Mbretërinë e Bashkuar kanë vënë re një fenomen të pazakontë – fshati Willand në Devon është rritur 2 cm në vit, por askush nuk e di pse . Ngritja e pashpjegueshme e tokës u vërejt nga ekspertë të Geomatic Ventures Limited, një kompani që u formua nga Universiteti i Nottingham.

Ata mblodhen imazhet satelitore të zonës në periudhën nga 2015 në 2017, duke dashur për të bërë hartën e parë që ata do të shohin zhvendosjen e terrenit në Britani të Madhe.

Ata nuk kanë asnjë ide se çfarë po ndodh
Për njerëzit që jetojnë atje, nuk është shqetësuese dhe nuk ka rrezik për dëmtime strukturore të ndërtesave sepse i gjithë terreni është ngritur njësoj, por ajo që shqetësohet është hekurudha e shpejtë dhe autostrada M5 që kalojnë nëpër zonë.

Hartat e reja bëhen në sajë të teknologjisë satelitore interferometrike, duke vendosur shtresa të një zone të vetme të kapur gjatë një periudhe kohore, duke ju lejuar të vëreni ndryshime të vogla në terren. /Lajmi.net/