Apple do të largojë butonin kryesor nga iPhone

Edhe pse iPhone ka evoluar përgjatë viteve, një gjë ka mbetur e njëjtë: Butoni kryesor apo butoni ‘Home’. Por, kjo do të ndryshojë shumë shpejt.

Auto & Tek

22/06/2015 20:33

Bëhet e ditur se Apple është duke menduar që ta heqë krejtësisht këtë buton nga iPhone, në favor të një opsioni të ri digjital.

DigiTimes të hënën raportoi se Apple është duke ndërtuar një driver të ri të prekjes dhe ekranit për një çip të vetëm që do të futet në iPhone në të ardhmen. Ky çip do të vinte me senzorë të integruar të shenjave të gishtit, duke lejuar Apple të dizajnojë iPhone të ri pa një buton ‘Home’, transmeton Lajmi.net.

Ky dizajn i ri do të përshtatej shumë në iPhone-ët e ardhshëm – që do të jenë modele ultra-të holla dhe me ekrane ultra-të larta – dhe do të ofronte një plan krejtësisht të ri për të eliminuar butonin ‘Home’, raportoi gazeta.