Të Infektuar: 1147

Të Shëruar: 874

Të Vdekur: 30

A është e ditur saktësisht sa njerëz shërohen nga Covid-19?

19:49 | 5 Prill 2020

Shumica e njerëzve shërohen nga Covid-19, ja pse është e vështirë të përcaktosh saktësisht sa persona janë të shëruar.

Shumica e njerëzve me Covid-19 kanë sëmundje të butë dhe janë në gjendje të shërohen në shtëpi pa kujdes mjekësor, ndërsa rastet e rënda shpesh marrin kujdes mbështetës në spital, sipas Qendrave amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, transmeton lajmi.net.

Edhe pse ka pasur të dhëna rajonale, kombëtare dhe globale për raste të konfirmuara dhe vdekje, nuk është raportuar shumë për shërimin.

Universiteti Johns Hopkins, i cili është ndër të paktat institucione që kanë ndjekur rastet e gjetura, e ka bërë këtë pasi mbledhja e të dhënave të saj për çështjet Covid-19 u bë për herë të parë publike në një pult online në janar, Douglas Donovan, një zëdhënës i universitetit në Baltimore , tha në një email.

Ndërsa të shtunën, më shumë se 223,000 njerëz në mbarë botën kanë marrë veten nga Covid-19, sipas të dhënave nga pulti i Universitetit Johns Hopkins. Shifra aktuale ka të ngjarë të jetë më e lartë pasi të dhënat mbulojnë vetëm raste të konfirmuara. /Lajmi.net/