8 vende shokuese që do t’ju japin një të dridhur (Foto)

Ka shumë vende të braktisura në mbarë botën, dhe secili prej tyre ka historinë e vet të veçantë. Disa prej tyre mbajnë një atmosferë frike, të tjerët frymëzojnë një ndjenjë intensive të frikës.

Fun

25/08/2017 16:08

Ne kemi përzgjedhur 8 vendet që vërtetë janë shumë të frikshme në shikim të parë.

8. Central Station Michigan, Detroit
Në kohën e ndërtimit të saj në vitin 1913, ishte stacioni më i lartë hekurudhor në botë. Stacioni u mbyll në vitin 1988, por në fund të vitit 1990 u hap për publikun. Më vonë atë vit, stacioni u mbyll për shkak të akteve të shumta të vandalizmit. Në ditët e sotme ajo mbetet e mbyllur dhe e ruajtur nga siguria e shtetit.

7. Pripyat, Ukrainë
Pripyat është një qytet fantazmë në veri të Ukrainës. Më 27 prill 1986, pas katastrofës së Çernobilit, qeveria urdhëroi një evakuim të menjëhershëm të zonës. Askush nuk lejohet të mbajë asnjë send personal. Për të shmangur panikun masiv, njerëzit u premtuan, do të ishin në gjendje të ktheheshin në shtëpi sa më shpejt që të ishte e mundur. Sot qyteti konsiderohet relativisht i sigurt për t’u vizituar, dhe disa njerëz bëjnë turne në rrethinat.

6. Amerika e Veriut
Në vitin 1941, USS West Point. Vitet e pasluftës e transformuan Amerikën SS në një anije të pasagjerëve. Në vitin 1980, një pronar i ri donte ta kthente anijen në një burg. Në vitin 1994, anija lundronte në një stuhi në Oqeanin Atlantik dhe u zhvillua pranë brigjeve të Fuerteventurës në Ishujt Kanarie. Ekuipazhi në bordin u shpëtua nga helikopteri.

5. Discovery Island, Florida, SHBA
Discovery Islanda që e ka ndërtuar mbi pronën e Walt Disney Botërore në vitin 1974. Ajo ishte e hapur për vizitorët, si një qendër tërheqëse, ku ata mund të admirojnë shumë lloje të faunës lokale. Në vitin 1999, qendra e tërheqjes u mbyll dhe u la e braktisur qysh atëherë.

4. Hotel del Salto, Bogota, Kolumbi
Hotel del Salto u mbyll në fillim të viteve 1990, kryesisht për shkak të rindërtimit të zgjatur. Megjithatë, thashetheme ka se hoteli ishte skena e disa vetëvrasjeve. Disa njerëz besojnë se i tërë vendi është i përhumbur.

3. Spitali Ushtarak Beelitz, Brandenburg, Gjermani
Gjatë Luftës së Parë Botërore, Ushtria Gjermane Imperiale e përdori këtë spital si kompleksin më të madh shëndetësor për ushtarët. Ajo u pushtua nga forcat e Ushtrisë së Kuqe nga fundi i vitit 1945 deri në vitin 1995. Adolf Hitler ishte një nga pacientët më të famshëm. Njerëzit vendas dhe turistët thonë se është një zonë e madhe e spitalit që përqendron veprimtarinë paranormale dhe një atmosferë të frikshme.

2. Kalaja Miranda, Celles, Belgjikë
Kjo kala madhështore neo-Gothic ka qëndruar braktisur dhe krejtësisht i thirrjeve të braktisur që nga viti 1991. Shpenzimet për të ruajtur château piktoresk ishin shumë të mëdha, dhe një kërkim për investitorët dështuar. Drejtorët e serialit të famshëm amerikan, Hannibal, përdorën Miranda Castle si një vend filmimi.

1. Fabrika e energjisë në Charleroi, Belgjikë
Në vitin 2006, Greenpeace bëri disa njoftime negative në lidhje me këtë motorr. Raportuesi që Charleroi krijoi 10% në vend. Menjëherë pas kësaj, në vitin 2007, termocentrali u mbyll.