69-vjeçari holandez tenton të bëhet 49-vjeçar legalisht, arsyeja e çuditshme

23:29 | 8 Nentor 2018

Një burrë 69-vjeçar në Holandë dëshiron të provojë nëse është e ligjshme të ketë vjet aq sa ndjehet, përkatësisht të bëhet prej 69 në 49 vjeç.

Emile Ratelband ka ngritur një padi kundër qeverisë holandeze duke kërkuar që të dhënat e tij e lindjes të ndryshohet nga 11 mars 1949 deri më 11 mars 1969, transmeton lajmi.net

Ratelband, një personalitet i njohur i medias dhe një mësues motivues i specializuar në vetëdijesim, krahason përpjekjen e tij me atë të transgjinorëve.

“Ne jetojmë në një kohë kur mund të ndryshosh emrin tënd dhe të ndryshosh gjininë tënde. Pse nuk mund të vendos moshën time? “, Pyeti ai, sipas BBC.

Ratelband i tha një gjykate në Arnhem se mosha zyrtare që nuk pasqyronte gjendjen e tij emocionale dhe, si pasojë, ishte një sfidë për karrierën e tij dhe jetën e dashurisë, sipas The Guardian.

Ratelband i tha AFP se duke treguar moshën e tij të vërtetë biologjike po redukton shanset e tij për ndonjë takim dashurie./Lajmi.net/