Të Infektuar: 8799

Të Shëruar: 4027

Të Vdekur: 249

4 rregulla për të ndihmuar dyfishimin e jetëgjatësisë së telefonit

19:00 | 1 Gusht 2020

Teknologjia është vendosur fort në jetën tonë të përditshme.

Të gjithë jemi të varur nga telefonat e mençur dhe në momentin që telefoni mbetet pa bateri, fillon “paniku” që të gjejmë karikuesin, transmeton lajmi.net.

Këto janë disa nga rregullat që duhet tu përmbahemi nëse dëshironi një jetëgjatësi më të madhe të baterisë:

Mos e mbani ngarkuesin të kyçur nëse telefoni tashmë është plotësisht i ngarkuar.
4 Rules to Help Double Your Phone’s Lifespan

Nuk preferohet që ta mbani telefonin duke u karikuar nëse tashmë është 100%, kjo shkakton prishje të jetëgjatësisë së baterisë.

Telefoni juaj nuk ka nevojë të rimbushet 100%.
4 Rules to Help Double Your Phone’s Lifespan

Bateria e telefonit tuaj nuk ka nevojë të mbetet e ngarkuar 100%. Mbajtja e tij në kapacitetin e plotë është në të vërtetë shumë e dëmshme.

Mos e lini telefonin të kyçet për shumë kohë, thjesht përpiquni t’i jepni kohën 10-15 minuta sa herë që paraqet mundësi.

Përdorni çdo rast për të ngarkuar telefonin tuaj.
4 Rules to Help Double Your Phone’s Lifespan

Ky rregull është i lidhur ngushtë me atë të mëparshëm. Kurdoherë kur jeni duke luajtur lojëra ose duke shkruar një tekst, sigurohuni që të bashkoni ngarkuesin e telefonit në prizë.

Shmangni mbinxehjen.
4 Rules to Help Double Your Phone’s Lifespan

Bateritë janë jashtëzakonisht të ndjeshme ndaj nxehtësisë, shmangni mbinxehjen e tij sepse shkakton prishje të telefonit. /Lajmi.net/