Të Infektuar: 1052

Të Shëruar: 820

Të Vdekur: 30

21-vjeçarja që kreu provimet gjysmë ore përpara se të lindte

18:11 | 11 Qershor 2019

Një grua etiopiane kreu provimet në një shtrat spitalor gjysmë ore përpara se të lindte një foshnje të gjinisë mashkullore.

Almaz Derese, 21-vjeçare, u fut në sallën e lindjes të hënën, jo shumë larg përpara se t’i nënshtrohej provimeve në Etiopinë Perëndimore, transmeton lajmi.net.

Pritshmëritë e saj u përmbushën, pasi priste të kryente provimet përpara lindjes së djalit, meqë provimet ishin shtyrë për më vonë, për shkak të muajit të Ramazanit.

Bashkëshorti i saj, Tadese Tulu, ishte në gjendje ta bindte shkollën që të linte të futeshin testet në spitalin ku po qëndronte ajo, njoftoi BBC.

Komisionerët e ekzaminimeve publike morën zarfat e mbyllur që përmbanin testet nën mbrojtjen e policisë së armatosur në repartin e lindjes, njoftoi TPI.

Ajo i tha BBC-së se provimet shkuan mirë dhe djali i saj i vogël ishte në gjendje të rregullt shëndetësore./Lajmi.net/