19 skulpturat më bizarre nëpër botë |FOTO GALERI|

Këto 19 skulptura të cilat në dukje janë shumë bizarre, dhe na bëjnë të pyesim se çfarë kanë pasur në mendje autorët e tyre në momentet kur i kanë krijuar!

Lajme

19/08/2015 09:20

Shumë qytete nëpër botë kanë skulptura dhe vepra të tjera artistike nëpër rrugët e tyre, disa prej tyre shënojnë ngjarje historike, e në disa raste ka edhe prej tyre që admirohen vetëm për shkak të dizajnit dhe formës, dhe sigurisht ekzistojnë edhe ato të çuditshmet që do t’ju bëjnë t’i shikoni dy herë.

Në këtë artikull do t’i gjeni 19 prej këtyre skulpturave të çuditshme të cilat gjenden në vende të ndryshme të botës, e disa nga to edhe në metropole botërore. /lajmi.net

1. Fontana e Vjelljes, Londër, Angli

 

2. Balerini i Brengosur, LA – SHBA

 

3. Unazat e Martesës, Vankuver – Kanada

 

4. Qeshmja Gjigande, Vintertur – Zvicër

 

5. Paisja për shkatërrimin e të keqes, Calgary – Kanada

 

6. Nga koka tek thonjët, Goslar – Gjermani

 

7. Ngacmimi, Tokjo – Japoni

 

8. Urinimi, Pragë – Çeki

 

9. Merimanga Gjigande, Bilbao – Spanjë

 

10. Monumenti i Charles La Trobe, Melburn – Australi

 

11. Burokracia, Danimarkë

 

12. Kapësja e rrobave, Filadelfia – SHBA

 

13. Burri në biçikletë, Kili

 

14. Krokodili e ha kapitalistin, Nju Jork – SHBA

 

15. Nëpër mure, Montmartre – Paris

 

16. Pema e semaforit, Londër – Angli

 

17. Gishti tregues, Francë – Paris

 

18. Monumenti i punëtorit, LA – SHBA

 

19. Efektet e gravitetit tek elefanti, Paris – Francë