Opinion – Page 18 – Lajmi.net

Aktuale

Kritikët le të presin deri në mbledhjen tjetër

Të dy llojet e kritikave kanë emërues të përbashkët të tyre mosbesimin apo skepticizmin, shfaqje psikologjike të cilat ndërtohen, veç të tjerash, dhe mbi njohjen e caktuar të problematikës së përbashkët të dy vendeve....

19 January, 2014Lexo më shumë

Çka mund të mësojnë Kryetarët e Rinj?

Njëjtë si kryetarët e sapozgjedhur edhe kryetarët në mandatin e kaluar kishin bërë premtime për afërsi me qytetarë, llogari për punën e tyre dhe transparencë komunale, mirëpo shumë pak janë realizuar në praktikë. ...

18 January, 2014Lexo më shumë

Përfshirja e femrave kosovare në politikë

Kur përjashtojmë 50 përqindëshin e njerëzve nga vendimmarrja, ne njëkohësisht i përjashtojmë ata edhe nga pjesëmarrja në shoqëri. Prandaj roli i gruas duhet ridefinuar: ne nuk jemi më vetëm vajzat, nënat apo motrat e dikujt. Ne jemi dikush më tepër....

17 January, 2014Lexo më shumë

“Anshlusi” diplomatik i Maqedonisë dhe Serbisë

Rruga e “Anshlusit” të saj diplomatik me Serbinë nuk ka vënë në diskutim vetëm përfaqësimin ndërkombëtar të saj në diplomaci. Me këtë marrëdhënie të çuditshme Shkupi zyrtar po prodhon në rajon për fqinjët e vet perceptime që dëmtojnë vetë atë....

15 January, 2014Lexo më shumë

Thjeshtësia e ndërlikuar shqiptare

Nuk na duhet gjë më simbolika dhe valëvitja e flamurit, kërcimi i valleve dhe deklarimi i zjarrtë. Duhet t’i bëjmë punët tona. Kaq e thjeshtë është....

15 January, 2014Lexo më shumë

S’mbahet shteti me gjoba

Qeveria më së pari duhet të mendojë për të ndërtuar politika që krijojnë vende pune, të ardhura, e pastaj mund të vijmë te taksat që duhet të sjellin të ardhura më shumë për buxhetin....

14 January, 2014Lexo më shumë

Teatër Patriotik

Pjesa më e gjerë e opinionit publik dhe medias në Shqipëri e Kosovë e vlerësuan ftohtë, vakët dhe/ose me kritikë takimin e Prizrenit....

13 January, 2014Lexo më shumë

Për të ekzaltuarit / mërziturit nga takimi i Prizrenit

Mbledhja, e cila shpresoj të konsolidojë një normalitet të komunikimit mes dy qeverive, ishte historike sa i përket kronologjisë, pasi ndodhte për herë të parë, por nuk ka pretendimin të hyjë në histori....

12 January, 2014Lexo më shumë

Përse shpërtheu Berisha ndaj Fatos Lubonjës?

I vetmi lajm i ri ishte frika se tallja me Berishën do të bëhej lajm dhe ai prodhoi një lajm të ri, për të cilin të gjithë pyesin ende sot se “çfarë pati?”....

10 January, 2014Lexo më shumë

Fatos Lubonja ka derdhur tonelata shpifje

Fatos Lubonja mbreme i shperfytyruar deri ne ekstrem ishte me shume se kurre vetja, uni i tij, ishte sozia e Kadriut, Feçorit, Ariantit, Jorgo Sulit, ishte hetuesi i tij, prokurori i tij, gardiani i tij, i ati i tij. Ai pra me egersine njerezore mund te ishte ...

8 January, 2014Lexo më shumë

Si do të dukej viti i suksesshëm 2014 në Kosovë?

Politika dhe realiteti në Kosovë, aktualisht, janë në kurs (drejtim) të përplasjes, e jo të pajtimit....

8 January, 2014Lexo më shumë

Mllefi i lidershipit të PD’së

Ata që vranë më 21 janar akuzojnë policinë për vrasje?!...

7 January, 2014Lexo më shumë

“Diktatura arkitektonike” e Gruevskit

Gruevski po realizon një provokim real dhe të paprecedentë, duke përdorur masivisht monumentet, harqet e triumfit, skulpturat kolosale, muralet dhe panteonin e Etërve të Maqedonisë, jo thjesht si fasadë, por si themel të një Republike të Re....

6 January, 2014Lexo më shumë

Kohërat interesante

Partitë politike e morën një mësim në vitin 2013. Atë ua dha mrekullueshëm qytetari. Falas. ...

31 December, 2013Lexo më shumë

Udha e humbur në oborr

Këtu në oborr, jemi së bashku, në një treg të plaçkave, në një zhurmë të madhe ku nuk e dëgjojmë njeri-tjetrin, ku pështyjmë dhe fyejmë 24/7, duke menduar madje që kemi të drejtë. Çfarë makthi. ...

31 December, 2013Lexo më shumë

Gijotina e diktaturës dhe ‘populli’ me kokë të prerë

Dhe meqenëse Qosja ka përherë të drejtë, kushdo tjetër që s’bie dakord me ndonjë pikëpamje të tij, e ka gabim. ...

29 December, 2013Lexo më shumë

Mbi debatin për taksat

Një temë tjetër që mungoi në debatin mbi taksat dhe që përgjithësisht mungon në diskursin politik shqiptar, është çështja se çfarë modeli zhvillimi kemi zgjedhur për të ndjekur dhe nëse duhet ta ndryshojmë atë apo jo....

28 December, 2013Lexo më shumë

Shkrim dore në mur

Disa prej shteteve anëtare të BE’së mund ta vënë si kusht që Serbia formalisht ta njohë Kosovën si shtet sovran dhe të pavarur dhe që të shkëmbehen ambasadorët me Prishtinën. ...

27 December, 2013Lexo më shumë

Rreth inatit të përbashkuar

Gjendja në politikën shqiptare, në Kosovë dhe në Shqipëri, zbardhet me të tërat në një kuiz që emetohet thuaja për çdo mbramje në Top Channel, i titulluar: Për Vete. ...

25 December, 2013Lexo më shumë

Politika e jashtme amerikane në 2013’tën

2014 do të sjellë më shumë sfida, ndërsa vazhdojnë negociatat me Iranin, një konferencë e organizuar nga Kombet e Bashkuara për paqen në Siri është caktuar për në janar dhe Uashingtoni përballet me marrëdhëniet e pasigurta me Afganistanin, Pakistanin, Kinën....

24 December, 2013Lexo më shumë

Qosja përsëri gabon, Enveri ishte Hitler

Nëse ka një gjë ku Sali Berisha s'gabon është pikërisht deklarimi i tij se diktatori komunist Enver Hoxha ishte një Hitler. Dhe Rexhep Qosja gabon kur thotë se ai s'ishte si Hitleri. ...

24 December, 2013Lexo më shumë

Vendet e rezervuara dhe Privilegjet

Nuk janë problem vendet e rezervuara, por privilegjet bllokuese të pakicave....

23 December, 2013Lexo më shumë

Treni të mos dalë nga binarët

Nëse si shqiptarë, duam dhe jemi sinqerisht të interesuar që treni të mos dalë nga binarët. Për të mirën e të gjithëve. Por të udhëtarëve të thjeshtë, mbi të gjitha....

21 December, 2013Lexo më shumë

Fajtorë Ne dhe Ata

A po ndryshon diçka në përqasjen e Bashkimit Europian ndaj Shqipërisë dhe shqiptarëve, përderisa tri vendet më të rëndësishme të tij, Gjermania, Franca dhe Britania, tani kanë dalë publikisht kundër?...

21 December, 2013Lexo më shumë

Të vazhdojmë ndërtimin e Shqipërisë Europiane

Për ne procesi i integrimit europian nuk është udhëtim për diku jashtë Shqipërisë, po rrugëtim brenda nesh....

18 December, 2013Lexo më shumë

Letër e hapur Prokurorit të Përgjithshëm

Ne nuk mund të vazhdojmë me të vërteta dhe verdikte që jepen nga partitë që akuzojnë njëra-tjetrën dhe që pretendojnë se versionet e tyre janë apo duhet të jenë edhe vendimet e Gjyqësorit, siç ka ndodhur deri më tani, fatkeqësisht....

18 December, 2013Lexo më shumë

Fjalët e korruptuara

Ne jemi ngujuar në debatin e vazhdueshëm dhe aspak produktiv për korrupsionin, reformën dhe integrimin në BE. ...

18 December, 2013Lexo më shumë

Inovacioni dhe pabarazia

Ka shumë qasje inovative për shpërndarjen më të barabartë të rritjes ekonomike dhe për punësimin. Dhe këto u filluan jo nga qeveria, por nga sektori privat. Kjo na tregon për një anë të zgjidhjes: efikasiteti i përmirësuar i tregut të punës....

16 December, 2013Lexo më shumë

Statusi dhe fushatat e dështuara për të

Holanda është një vend normal evropian, e cila nuk bindet se dosja jonë meriton një “po” si vend kandidat dhe kaq....

14 December, 2013Lexo më shumë

Sikur të ishte gjallë Holbrooke

Asgjë nuk i step më shumë këshilltarët e Obamas se sa kur i pyesin: Çka mendoni se do të kishte thënë Holbrooke për këtë çështje?...

13 December, 2013Lexo më shumë

Mbi ndërtimin dhe shembjen e pallatit të Vlorës

Opozita po i bën një luftë shkatërrimit të pallatit, ku gati-gati ka humbur vija ndarëse midis interesit privat të kryetarit të saj dhe interesit publik që duhet të përfaqësojë një parti. ...

11 December, 2013Lexo më shumë

Mandela dhe Ne

Nuk kemi kohë të merremi me lirinë dhe me shtetin, sepse nuk jemi çliruar ende prej burgu shekullor ku kemi qenë....

11 December, 2013Lexo më shumë

Dhjetori 1990 mbaroi atë Dhjetor!

Ndoqa aktivitetet pompoze! Dollinë me shampanjë të Kryeministrit dhe koncertin entuziast të PD, ku pa dyshim më i pëlqyeri dhe i duartrokituri mbetej “Zogu” i Tunës....

9 December, 2013Lexo më shumë

Këtë ua kemi borxh fëmijëve tanë

Sot dhjetë vjet më parë më 9 dhjetor 2003 në Kombet e Bashkuara u mblodhën më shumë se 100 përfaqësues shtetesh nga e mbarë bota për të nënshkruar Konventën Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit. ...

9 December, 2013Lexo më shumë

Zgjedhje plot mesazhe

Shqiptarët e Kosovës, qeveria e tyre, nën një presion të fortë ndërkombëtar, jetësuan një mekanizëm që siguroi zhvillim normal të të gjitha pjesëve të procesit zgjedhor. ...

7 December, 2013Lexo më shumë

Qytetarët e bënë ndryshimin duke e përbërë atë

Më 1 dhjetor kanë fituar qytetarët sepse ka rilindur qytetari. Edhe qyteti do ta rimarrë veten ashtu siç bënë banuesit e tij....

5 December, 2013Lexo më shumë

Porositë e votuesit kosovar

Jeta normale në çdo komunë, ku ta zëmë njëra prej temave kyç është uji 24 orë në ditë, është vlerë sipërore patriotike dhe shtetërore....

4 December, 2013Lexo më shumë

Fituesit e Kosovës janë “racë e re” politike

Fitoret më të bukura të këtyre zgjedhjeve në Kosovë, ishin fitore jo vetëm ndaj kundërshtarëve, por dhe ndaj modelit se si janë drejtuar partitë në Kosovë....

2 December, 2013Lexo më shumë

Religjioni, laiciteti dhe shqiptarët

Vetë elasticiteti i kufirit ndërmjet ndërhyrjes ose jo të shtetit, ndërmjet hapësirave laike dhe fetare, apo karakteristikave tona kulturore, tradicionale dhe historike, janë realitete që duhen marrë në konsideratë....

1 December, 2013Lexo më shumë

Vdekja nuk shuan gjithçka

Kur të kenë kaluar vite e vite, njerëzve me të cilët ka punuar, të mbushur me qartësi dhe maturi, do thonë me bindje: njohëm një burrë të denjë për të mos humbur në harresë. ...

1 December, 2013Lexo më shumë

Shqipëria, 100 vjet më pas

Për Shqipërinë po mundohem që të skicoj një skenar të ngjashëm në 100 vitet e ardhshme. Në vitin 2015 Kosovës i liberalizohen vizat me BE, në vitin 2018, pas vijimit të procesit të njohjeve, pranohet në OKB....

30 November, 2013Lexo më shumë

Garë energjike në Obiliq

Në Kuvendin Komunal të Obiliqit tash e katërmbëdhjetë vjet në pushtet ka qenë Lidhja Demokratike e Kosovës e cila në opozitë është ballafaquar me Partinë Demokratike të Kosovës dhe Aleancën për Ardhmërinë e Kosovës....

29 November, 2013Lexo më shumë

Muharrem Shabani thërret LDK-në

Kandidati i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës për kryetar të kësaj komune, Muharrem Shabani, është zgjidhje që për një nuancë mund të dallohet nga kandidati i Partisë Demokratike të Kosovës, Bajram Mulaku....

29 November, 2013Lexo më shumë
 

Fotolajm

“Kulturë boksi” përpara Ministrisë së Kulturës në Prishtinë /FOTO
Foto, aparati për matjen e fuqisë së goditjes përpara Ministrisë së Kulturës në Prishtinë /lajmi.net ?>
 

ke nje LAJM

Jeni në vend të ngjarjes, apo dëshironi ta ndani ndonjë storie me të tjerët?

Klikoni në butonin më poshtë

DËRGO
 

Lojëra

  • Play Bow Master Japan
  • Play Bow Master
  • Play World Soccer Champion
  • Play Supercar Showdown