Zbulohet se kush fshihet pas ISIS-it, Islami nuk ka të bëjë me këtë pseudo-shtet

“AlJazeera” nëpërmjet gazetes Britanike ”Daily Mail” publikoi lajmin se instituti mediatik Amerikan ka arritur të aksesojë një kopje të një dokumenti sekret i cili vërteton se pas shtetit Islamik të Shamit dhe Irakut (ISIS) qëndrojnë agjenturat Izraelite.

Bota

21/08/2015 14:04

Sipas këtij dokumenti sekret i përbërë prej 32 faqesh shteti islamik tashmë do hyjë në fazën e vet përfundimtare (të gjashtë) atë të shpalljes luftë të hapur.

Ndërkohë ish-drejtori i shërbimit inteligjent ushtarak Amerikan gjenerali Majkell Wlayn e konfirmon dokumentin, transmeton GazetaTribuna.

Pasi raporti sekret flet gjatë e gjerë mbi zanafillën e shtetit Islamik ai po ashtu lajmëron se rekrutimet e ardhshme dhe fushëbeteja do të jenë në Pakistan dhe Afganistan.