Vazhdon takimi i kryenegociatorëve, mbi gjashtë orë

Për më shumë se gjashtë orë është duke vazhduar takimi i sotëm i përbashkët i kryenegociatorëve të Kosovës dhe Serbisë, Besnik Bislimit dhe Petar Petkoviqit, me ndërmjetësimin e emisarit evropian Miroslav Lajçak, ku vazhdojnë diskutimet për çështjen e dinarit. Për të njëjtën temë tashmë është duke u diskutuar për të shtatën herë. Krejt kjo erdhi…

Lajme

15/05/2024 16:30

Për më shumë se gjashtë orë është duke vazhduar takimi i sotëm i përbashkët i kryenegociatorëve të Kosovës dhe Serbisë, Besnik Bislimit dhe Petar Petkoviqit, me ndërmjetësimin e emisarit evropian Miroslav Lajçak, ku vazhdojnë diskutimet për çështjen e dinarit.

Për të njëjtën temë tashmë është duke u diskutuar për të shtatën herë. Krejt kjo erdhi për shkak të rregullores së re të Bankës Qendrore të Kosovës për kryerjen e pagesave dhe përdorim të vetëm të valutës euro në Kosovë.

Në të gjitha këto takime deri tani nuk është arritur një kompromis mes palëve, për të njëjtën çështje bashkësia ndërkombëtare ka qenë kritike ndaj palës së Kosovës.