Të Infektuar: 3703

Të Shëruar: 1946

Të Vdekur: 79

Ushqimi që duhet të hanë personat që kanë probleme të zemrës dhe diabetin

20:26 | 20 Maj 2019

Krahas funksionit si përbërës në sallatë, qepa del të ketë edhe veti shëruese për gjendjet më të zakonshme shëndetësore.

Qepët janë një burim i pasur i shumë mineraleve dhe vitaminave, gjersa më të rëndësishmet që gjenden në këtë ushqim është folati, kaliumi, vitamina B6 dhe ajo C, transmeton lajmi.net.

Qepët janë të larta në një nga agjentët e llojit të parandalimit të kancerit dhe flavonoidet dietike.

Përveç kësaj, ato ndihmojnë në rritjen e flokëve dhe përshpejtojnë tejkalimin e infeksioneve të mundshme të lëkurës së kokës.

Siç u tha, vetitë shëruese të qepës nuk përfundojnë këtu. Ato ndihmojnë edhe tek personat që kanë probleme me zemër, si dhe pacientët që vuajnë nga diabeti. /Lajmi.net/