Tortë me keksa dhe kakao

Përbërësit: 2 pako biskota me kakao, 2 pako biskota pa kakao, Për krem shantin, 2 te bardha vezë, 2 paketa shanty, 2 gota uji me qumësht. Për çokollaten: 1 paketë çokollatë pluhur, 2 gota me qumësht, Për lyerjen e biskotave, Qumesht sa të lyhen biskotat. Përgatitja e qokollatës së shkrirë: Në një enë hedhim qumështin…

Lifestyle

24/10/2015 21:02

Përbërësit:

 • 2 pako biskota me kakao,
 • 2 pako biskota pa kakao,
 • Për krem shantin,
 • 2 te bardha vezë,
 • 2 paketa shanty,
 • 2 gota uji me qumësht.

Për çokollaten:

 • 1 paketë çokollatë pluhur,
 • 2 gota me qumësht,
 • Për lyerjen e biskotave,
 • Qumesht sa të lyhen biskotat.

Përgatitja e qokollatës së shkrirë:

 1. Në një enë hedhim qumështin dhe pluhurinë çokollatës.
 2. E lëmë në zjarre deri sa të bëhet si çokollate e shkrirë
 3. Si përgatitet krem shanty
 4. Fillimisht do të përgatisim kremin e shantit ku në një enë të thellë ose në enën e kombinatit tuaj hedhim, qumështin të bardhat e vezëve dhe pluhurin shanty.
 5. E punojmë deri sa të bëhet një krem i lidhur.

Përgatitja e tavës:

 1. Taves do t’i shtrojmë qese guzhine dhe shtrimi i biskotave do të jetë mbi të.
 2. Fillojmë që të lyejme biskotat në qumësht dhe t’i rreshtojmë në taven ku do t’a bëjmë.
 3. I rreshtojmë biskotat duke i zhytur në qumësht.
 4. Mbasi kemi mbaruar së shtruari rreshtin me biskotat kafe do të shtrojmë një shtresë krem shanty.
 5. Do të shtrojmë në rreshtin e dytë biskotat e bardha dhe këto do t’i zhytim në qumësht dhe sipër biskotave do t’i shtrojmë kremin e shantyt.
 6. Keshtu do të vazhdoni deri sa të mbarojnë biskotat.
 7. Me krem shantyn e mbetur lyeni edhe pjesën siper të biskotave.
 8. E vendosni taven në frigorifer deri sa të mpikset.
 9. Kur t’a nxjerim për t’u servirur do t’i shtrojme çokollaten e përgatitur si më siper. /kuzhinashqiptare