Testi i PISA: Arsimi në Kosovë në nivelet më të ulëta (Foto)

Testi i “PISA” është testi kryesor ndërkombëtar për edukimin fillor dhe të mesëm.Ai dëshmon qe Kosova është ne nivelet më të ulëta të mundshme në arsim.

Lajme

06/12/2016 11:49

Testi “PISA 2015” është fokusuar në shkencë, me leximin, matematiken dhe zgjidhjen bashkëpunuese të problemeve si fusha minore të vlerësimit, transmeton Express.

Përafërsisht 540.000 nxënës kanë marrë pjesë në testim, duke i përfaqësuar rreth 29 milionë nxënës të moshës 15-vjeçare nga shkollat e 72 vendeve pjesëmarrëse.

Më keq se Kosova renditen vetëm Algjeria dhe Republika Dominikane, ndërkohë Singapori është i pari.

tr