Sulmuesi i Bostonit apelon dënimin me vdekje

Avokatët e sulmuesit me bombë në maratonën e Bostonit, Dzhokhar Tsarnaev, e kanë paraqitur një apel lidhur me dënimin e tij me vdekje.

Bota

29/01/2016 20:56

Në kërkesën e paraqitur sot në një gjykatë amerikane të apelit nuk është dhënë shkaku, pasi përshkrimi i pikëve të aktvendimit që sulmohen mund të bëhet më vonë.

Më herët në muajin janar, një gjyqtar e ka hedhur poshtë kërkesën e Tsarnaevit për proces të ri.

Dzhokhar Tsarnaev, 22 vjeçar, është dënuar me vdekje në vitin 2015, për sulmet me bomba, nga të cilat janë vrarë tre vetë dhe plagosur më se 260, gjatë maratonës në Boston, në prill të vitit 2013.