Të Infektuar: 57.317

Të Shëruar: 50.487

Të Vdekur: 1.447

Studimi: Personat që nuk vendosin maska janë më pak inteligjent

18:20 | 14 Korrik 2020

Termi ‘covidiot’ po përdoret si zhargon në epokën e koronavirusit për të përshkruar dikë që injoron rekomandimet për kufizimin e përhapjes së sëmundjes vdekjeprurëse.

Së këndejmi, një studim i ri ka zbuluar diçka interesante lidhur me vendosjen e maskave.

Studiuesit zbuluan se vendimi i një personi për ta zbatuar distancimin shoqëror varet nga sa informacion mund të ruajë memorja e tyre kognitive, gjë që përcakton aftësitë mendore, me fjalë të tjera inteligjencën.

Pas një studimi të 850 vullnetarëve amerikanë, ekipi hulumtues zbuloi se ata me më shumë kapacitet të aftësisë kognitive kishin më shumë të ngjarë të zbatonin rekomandimet gjatë fazës së hershme të shpërthimit të Covid-19.

Gjetjet sugjerojnë që politikë-bërësit kanë nevojë për të promovuar sjelljet promovuese, siç është vendosja e maskës, në përputhshmëri me aftësitë e përgjithshme njohëse të individëve, në mënyrë që të shmangen infektimet e mundshme.

Lista e përgjithshme e rekomandimeve për ndalimin e transmetimit të Covid-19 përfshin bartjen e maskës, respektimin e distancës sociale, si dhe ruajtjen e higjienës. /Lajmi.ent/