Studimi: Ecni dhe përtypni çamçakëz, mund t’ju mbajë të hollë

19:17 | 27 Maj 2018

Studiuesit japonezë thonë se çamçakëzat gjatë ecjes mund të çojnë në humbje të lehtë të peshës. Studimi u botua në The Journal of Physical Therapy Science.

Ende duke kërkuar për sekretin për humbje peshe në mënyrë të lehtë? Ajo mund të jetë shumë e thjeshtë, për këtë ju ndihmojnë çamçakëzat gjatë ecjes, thonë studiuesit japonezë, transmeton lajmi.net.

Në eksperimente, ata thanë, shkalla e zemrës prej 46 personave, të moshave 21 deri në 69 vjeç, u rrit kur u dhanë çamçakezë për t’u përtypur ndërsa ecnin me një ritëm natyror.

Dhe ndërkohë që përtypja shkaktoi një ndryshim fizik të matshëm në pjesëmarrësit e të dy gjinive dhe në të gjitha grupmoshat, ajo ishte më e theksuar në meshkujt mbi 40 vjeç, raportoi ekipi në Kongresin Evropian mbi Obesitetin në Vjenë.

“Kombinimi i stërvitjes dhe çamçakëzit mund të jetë një mënyrë efektive për të menaxhuar peshën”, thanë hulumtuesit.”

Hulumtimet e mëparshme kishin zbuluar se përtypja e çamçakezave rrit normën e zemrës dhe shpenzimet e energjisë në njerëzit në pushim.

Trashja është bërë një goditje globale. Ajo rrit rrezikun e një personi për të zhvilluar sëmundje të zemrës dhe sulm, diabet, dhe kanceret e caktuara.

“Nevojiten” metoda efektive parandaluese dhe trajtime për obezitetin “, thanë hulumtuesit.

Studimi u botua në The Journal of Physical Therapy Science. /Lajmi.net/