Skandali “Paradise Papers”, në listë ministri serb Popoviq

Hetimi ndërkombëtar i “Paradise Papers” tregon se, ministri prorus Nenad Popoviq mund të jetë njeriu më i pasur i Serbisë.

Lajme

07/11/2017 12:00

Nga sa raporton rrjeti i hetimit të krimit dhe korrupsionit “KRIK”, ministri serb i Inovacionit dhe Zhvillimit Teknologjik zotëron të paktën 75 milionë dollarë asete, por me vlerën e tyre të tregut ato mund të shkojnë edhe në më shumë se 100 milionë dollarë, gjë që e bën politikanin më të kamur në vend.

“Dokumentet e bëra publike së fundi hedhin dritë mbi perandorinë e biznesit të Popoviç, e tregojnë se në çfarë përmasash mbërrin pasuria e tij”, thotë “KRIK”, që ka bashkëpunuar me konsorciumin ndërkombëtar të gazetarëve investigativë në projektin “Paradise Papers”.

Popoviq, i njohur për lidhjet e tij me Moskën, mohon të ketë zhvendosur ndonjë kompani të vetën në parajsat fiskale “offshore” të përmendura në raport, e thotë se ato janë të gjitha të regjistruara në Rusi dhe në Europë.

Ministri ka mbajtur një qëndrim të ashpër kundër emigrantëve dhe ishte ai që hodhi idenë e ngritjes së një muri për t’i mbajtur ata larg.

Skandali i skemës së evazionit fiskal, ndërkohë, shtohet me emra të rinj. “Në këtë pikë – thonë ekspertë të fushës si Rita de la Feria e Universitetit të Leedsit, – duket se askush nuk i zbaton më ligjet në fuqi”.